Aaiko

In 2005, plantte de Nederlandse modeontwerpster Pauline Brakenhoff een zaadje in de mode industrie en werd de drijvende kracht achter het merk Aaiko.
Website: http://aaiko.com

In 2005, plantte de Nederlandse modeontwerpster Pauline Brakenhoff een zaadje in de mode industrie en werd de drijvende kracht achter het merk Aaiko. Destijds zag Pauline een opening in de mode industrie en dit inspireerde haar om een nieuw merk te introduceren waarin commercialiteit en creativiteit op een unieke manier samenkwamen. Ze kwam tot deze ontdekking op een moment dat zij persoonlijk ook deze combinatie miste in haar carrière en nam de gewaagde stap om haar intuïtie te volgen en haar ideeën tot realisatie te brengen.

De ontwerpster wordt met name geïnspireerd door haar reizen over de wereld, die haar samen met haar multiculturele opvattingen helpen om het bewogen DNA van Aaiko continue te verfijnen. Ze is geboeid door de veranderingen in de wereld en acteert hierop met moed, nieuwsgierigheid en focus. Haar mentaliteit stopt hier niet, deze is tevens terug te vinden in de manier waarop ze het bedrijf leidt en haar team en zakenpartners kiest. Ze beoogt continue haar ambitie en zoekt naar manieren om haar waardevolle klant – de Aaiko vrouw – te blijven raken.

De naam AAIKO staat in het Japans voor ‘geliefd’, terwijl het in het oud-Germaans staat voor ‘stoer’. Deze contradictie past Aaiko in elk kledingstuk toe, zodat elk item in de collectie het unieke karakter behoudt.